Un şofer de autobuz a fost arestat. A transportat în condiţii inumane 74 de copii pe numai 19 locuri

Un şofer de autobuz a fost arestat pentru că a pus în pericol 74 de copii transportându-i pe numai 19 locuri de pasageri. Autorităţile chineze au deschis o anchetă.

25 mart. 2017, 11:30

Faptele s-au petrecut în Nanyang City. Copiii erau însoţiţi în minibus de pofesoara lor. Şoferul a afost arestat pentru că i-a pus pe copii în pericol conducând minibusul împotriva prevederilor legale privind numărul de locuri şi persoane neadaptate la capacitatea vehicului.

Într-un videoclip apar nişte ofiţeri de poliţie din provincia chineză Henan care au oprit vehicului şi i-a numărat pe copiii înghesuiţi în mocrobuz. În urma acestei acţiuni, şoferula fost arestat pentru conducerea iresponsabilă a unui vehicul şi a nerespectării numărului de locuri pentru călători, acesta fiind de aproximativ patru ori mai mare decât locurile disponibile pentru călători, a informat site-ul WeChat, în 20 martie. Vezi VIDEO aici

Citeşte şi Un microbuz plin cu elevi s-a răsturnat între Deva şi Hunedoara. Mai mulţi copii au ajuns la spital

Ulterior s-a mai aflat că şoferul microbuzului nici măcar nu dispunea de licenţă pentru conducerea microbuzului şcolar. Acesta aparţinea unei creşe din oraş, şi nu ar fi putut fi folosit ca autobuz pentru elevii de şcoală, scrie The Sun.

În 2014,opt copii şi trei adulţi au murit înecaţi după ce autobuzul de grădiniţă a ieşit de pe carosabil şi s-a izbit de un pod din provincia Hunan, răsturnându-se. Un incident similar s-a petrecut în 2015 cân pasagerul unui microbuz cu 11 locuri a căzut înt-un lac. Doi copii au murit şi 21 au fost răniţi în urma accidentului.