Un şofer de TIR din Belarus, arestat preventiv după ce a lovit cu autovehiculul mai multe persoane şi maşini

Un şofer de TIR din Republica Belarus a fost audiat de către procurori, duminică dimineaţă, după ce, în cursul nopţii, a lovit cu autovehiculul de mare tonaj mai multe persoane şi maşini pe o stradă din municipiul Galaţi. Duminică seară, bărbatul, care consumase un litru de vodcă înainte de a urca la volan, a fost arestat preventiv.

09 apr. 2017, 08:51
Un şofer de TIR din Belarus, arestat preventiv după ce a lovit cu autovehiculul mai multe persoane şi maşini

UPDATE: Şoferul de TIR din Belarus a primit, duminică seară, mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Magistraţii Tribunalului Galaţi au admis, duminică seară, propunerea de arestare preventivă formulată de către procurori pe numele lui Serghei Bruţchi, bărbatul de 30 de ani, din Belarus, care a fost reţinut după ce, în noaptea de sâmbătă spre duminică, a plecat cu autocamionul din zona Vămii şi a circulat în stare de ebrietate şi cu o viteză excesivă pe străzile muncipiului Galaţi, accidentând doi biciclişti care circulau regulamentar.

Bărbatul din Belarus a încercat să fugă de Poliţie, dar a fost prins, iar duminică el a fost prezentat instanţei de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi cu propunere de arestare preventivă pentru patru infracţiuni de tentativă de omor calificat, două infracţiuni de ultraj, o infracţiune de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului şi o infracţiune de părăsire a locului accidentului.

*

Şoferul a fost urmărit de către poliţişti pe străzile municipiului Galaţi, sâmbătă spre duminică noaptea, după ce a lovit cu maşina de mare tonaj mai multe maşini, lovind şi mai multe persoane, informează news.ro.

Citeşte şi Accidente rutiere în Dej şi Valea Oltului. Un bărbat a murit, iar alţi 3 sunt în stare gravă

După ce a fost prins, el a fost dus la audieri şi este cercetat pentru trei tentative de omor, dar şi pentru alte infracţiuni.

La ora transmiterii acestei ştiri, cetăţeanul din Belarus este audiat de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Potrivit coordonatorului SMURD Galaţi, Angel Trifan, în urma incidentului doi bărbaţi au fost răniţi uşor, aceştia având escoriaţii, nefiind necesară spitalizarea lor.

Deocamdată, nu se ştie dacă gestul şoferului de TIR a fost intenţionat sau dacă acesta fugea de Poliţie.