Un şofer român a provocat un accident GRAV în Franţa. Un mort, mai mulţi răniţi şi 15 maşini implicate

Un camion care transporta mai multe vehicule pe o autostradă din Franţa a provocat un accident de circulaţie în lanţ care s-a soldat cu un mort şi mai mulţi răniţi. Camionul era înmatriculat în România şi condus de un şofer român.

29 oct. 2015, 21:04

Camionul de mare tonaj, de tip autotren, care transporta mai multe vehicule, a provocat accidentul în jurul orei locale 17:00, pe Autostrada A-8, în apropiere de Nisa. Frânele camionului au cedat la un moment dat, iar vehiculul s-a proiectat într-un şir de vehicule care aşteptau la o staţie de taxare de pe autostradă.

Potrivit autorităţilor franceze, o persoană şi-a pierdut viaţa în acest accident şi opt au fost rănite, trei dintre acestea fiind în stare gravă, informează lefigaro.fr.

Camionul era înmatriculat în România şi condus de un şofer român. Acesta s-a ales doar cu câteva răni uşoare. În schimb, un alt bărbat care se afla în cabina şoferului este rănit grav.

Citeşte şi Şofer prins cu 204 km pe oră pe A1

Autotrenul cu maşini venea din Italia şi se îndrepta către Aix-en-Provence. În acest accident au fost implicate nu mai puţin de 15 vehicule, între care şi o motocicletă. Şoferul acesteia a murit . Camionul a mai distrus trei bariere instalate la punctul de taxare de pe autostradă.

79 de pompieri au fost trimişi la locul accidentului, însoţiţi şi de o două ambulanţe şi un elicopter de salvare. Staţia de taxare de la Saint Isidore a fost închisă temporar, „până la noi ordine”, iar „circulaţia a fost încetinită în zona în care s-a produs tragedia”, au mai informat autorităţile franceze.