Un sportiv de top acuză: Îmi pare rău că am reprezentat România! Vreau să concurez pentru altă ţară

Judoka Vlăduţ Simionescu, participant la JO 2012 şi medaliat cu bronz anul trecut, la Universiadă, acuză faptul că în România sportivii sunt trataţi ca nişte cârpe, spune că Federaţia nu-l ajută cu o operaţie pe care trebuie să o facă şi nu mai doreşte să concureze sub tricolor.

26 ian. 2016, 07:46
Un sportiv de top acuză: Îmi pare rău că am reprezentat România! Vreau să concurez pentru altă ţară

Vlăduţ Simionescu s-a accidentat grav la genunchi şi va rata prezenţa la Olimpiada de la Rio de Janeiro. Sportivul susţine că de când s-a accidentat nu a mai fost contactat de nimeni de la lotul naţional sau de la Federaţie, lăsându-l să se descurce singur.

Unul dintre cei mai buni judoka ai ţării la categoria +100 kg, Vlăduţ Simionescu a declarat pentru Gazeta Sporturilor: „Mi-au zis că nu au bani şi că nu-i interesează. În cele din urmă voi găsi o modalitate să mă operez, dar vă zic, cu mîna pe inimă, că nu vreau să mai reprezint România! O Românie care își tratează sportivii ca pe niște cîrpe. Îmi pare rău de mine şi de cariera mea, că m-am născut şi am reprezentat România. Sunt cluburi şi ţări care mă cheamă. Şi, chiar dacă sînt accidentat, vor să îmi plătească atît operația, cît şi documentaţia pentru a le reprezenta ţara„.

Totodată, Vlăduţi Simionescu prevede o prăbuşire totală a sportului românesc. „România, din păcate, va ajunge zero la capitolul sport. Promisiuni peste promisiuni, vorbe aruncate în vînt cît cuprinde. Păcat. Îmi iubesc țara, dar țara nu ne iubește nici pe mine, nici pe restul colegilor de la alte sporturi!„, a mai spus sportivul de 25 de ani.