Un supliment alimentar poate prelungi speranţa de viaţă

Un supliment folosit de pacienții cu artrită ar putea prelungi viața cu opt ani. Glucozamina este obţinută din carapace de crab, iar testele făcute pe şoareci au demonstrat că măreşte speranţa de viaţă.

09 apr. 2014, 16:03
Un supliment alimentar poate prelungi speranţa de viaţă

Cobaii care au consumat glucozamină au trăit cu 10% mai mult, iar asta înseamnă, în cazul oamenilor, echivalentul a 8 ani în plus, spun cercetătorii. Acest supliment alimentar este deseori recomandat pentru dureri articulare şi artrită, scrie doctorulzilei.ro.

Citeşte şi Românii au cea mai mică speranţă de viaţă din Uniunea Europeană

Medicul Michael Ristow, de la Institutul Federal de Tehnologie din Zurich, caută de mult timp un tratament care să asigure oamenilor o viaţă îndelungată şi sănătoasă. Bănuind efectele benefice ale glucozaminei, el a dat această substanţă unor viermi, iar aceştia au trăit cu 5% mai mult.

Suplimentul alimentar, disponibil sub formă de pudră sau capsule, are efect şi în tratarea diabetului. Cercetătorii cred că glucozamina schimbă metabolismul şi astfel măreşte durata de viaţă.

Două studii realizate pe voluntari umani sugerează că oamenii care iau glucozamină trăiesc mai mult, dar Ristow precizează că este nevoie de mai multe cercetări pentru a se demonstra eficienţa acestui supliment. El recomandă pacienţilor acest produs, care nu are efecte secundare, dar nu mai mult de 3-5 grame zilnic.

Citeşte şi Află cât mai ai de trăit în funcţie de circumferinţa taliei