Un suspect olandez care punea la cale un atentat la Rotterdam a fost eliberat provizoriu

Olandezul de 22 de ani suspectat de implicare într-un proiect de atentat, ce ar fi urmat să aibă loc în timpul unui concert la Rotterdam, și plasat în detenție provizorie va fi eliberat în așteptarea procesului său, a anunțat miercuri tribunalul din Rotterdam.

13 sept. 2017, 13:45
Un suspect olandez care punea la cale un atentat la Rotterdam a fost eliberat provizoriu

‘Detenția provizorie a bărbatului arestat în urmă cu câteva săptămâni în urma unei amenințări teroriste la Rotterdam a fost suspendată’, a anunțat într-un comunicat tribunalul orașului portuar.

‘Prin urmare, el poate aștepta în libertate începerea procesului său’, chiar dacă rămâne suspectat de implicare în proiectul atentatului, adaugă tribunalul.

Identificat de mass-media sub numele ‘Jimmy F.’, suspectul a fost arestat la 24 august într-un sat la 42 de kilometri sud de Rotterdam, unde concertul trupei rock californiene Allah-Las, prevăzut să aibă loc cu o zi înainte, a fost anulat din cauza unei amenințări teroriste.

După arestarea lui, Tribunalul l-a plasat în detenție provizorie, care a fost prelungită cu alte 14 zile în data de 30 august.

Citeşte şi Luare de ostatici la un post de radio olandez. Atacatorul a fost arestat UPDATE

Tânărul a fost arestat după o semnalare din partea poliției spaniole, care a reperat un mesaj pe aplicația de mesagerie criptată Telegram, acuzată frecvent că servește drept mijloc de comunicare pentru rețelele jihadiste.

Acest mesaj ar fi fost postat online chiar de suspect, ceea ce a determinat presa olandeză să suspecteze o farsă care s-a sfârșit prost. Act pe care ministrul olandez de interne și al justiției, Stef Blok, l-a calificat drept ‘idiot’, alimentând suspiciunile în ceea ce privește autenticitatea amenințării.