Un tânăr din Botoşani a fost reţinut pentru contrabandă cu ţigări

Poliţiştii de frontieră din Botoşani au descoperit şi confiscat zece mii de pachete de ţigări de provenienţă Republica Moldova, a căror valoare depăşeşte suma de 110.000 de lei, care urmau să ajungă pe piaţa neagră din zonă. Un tânăr a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind acuzat de contrabandă.

RomaniaTV.net
12 iul. 2017, 11:01
Un tânăr din Botoşani a fost reţinut pentru contrabandă cu ţigări

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut au depistat, pe direcţia localităţii de frontieră Păltiniş, judeţul Botoşani, un autoturism marca Dacia Papuc, înmatriculat în România, care părea abandonat si care era încărcat cu colete cu ţigări.

Coletele cu ţigări şi autoturismul au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de zece mii de pachete cu ţigări, cu timbru de acciză Republica Moldova, în valoare de 113.607 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că autoturismul aparţinea unui tânăr de 22 de ani, domiciliat pe raza judeţului Botoşani.

„Din cercetări s-a stabilit că tânărul a preluat coletele cu ţigări de la malul râului Prut şi urma să le transporte către comuna Păltiniş, dar, observând un echipaj al Poliţiei de Frontieră, a abandonat autovehiculul şi s-a ascuns în vegetaţie”, anunţă Poliţia de Frontieră.

Poliţiştii de frontieră au întocmit dosar penal pentru trecere ilegală a frontierei de stat şi contrabandă, tânărul fiind reţinut pentru 24 de ore.

Citeşte şi O tonă de alcool şi aproximativ 500 de litri de motorină, descoperite într-un autobuz aflat în parcarea unui mall