Un tânăr din Romania a vândut tot şi a plecat în Nepal să ajute oamenii afectaţi de cutremur

Un tânăr român a făcut un gest incredibil de solidatitate. A vândut tot ce avea şi a plecat in Nepal să ajute oamenii afectaţi de cutremurul devastator.

24 mai 2015, 14:25
Un tânăr din Romania a vândut tot şi a plecat în Nepal să ajute oamenii afectaţi de cutremur

Ionuţ Ursu este voluntar la Serviciul de ambulanţă Bucureşti şi deşi are doar 26 de ani ştie ce înseamă să ai nevoie de ajutor. Tânărul orfan a avut un singur gând după ce a văzut drama oamenilor din Nepal: să-i ajute pe cei în nevoie.

„M-a impresionat foarte mult drama acestor oameni, implicit copii. Mi-am adus aminte de faptul ca eu nu am avut parinti”, a declarat Ionuţ.

Pentru a face rost de bani de bilet, Ionuţ a vândut tot ce a avut de valoare prin casă: maşina de spălat, telefonul mobil şi tableta. Abia ajuns în Kathmandu, o femeie care l-a văzut în uniformă i-a cerut ajutorul. Acuza dureri în piept.

„Nu conteaza ca le-am vandut, important este ca sunt eu sanatos si am reusit sa…consider ca in viata daca faci bine, bine primesti”, a explicat Ionuţ.

Săptămâni la rând românul a mers alături de medicii nepalezi în satele izolate ca să acorde ajutor. Tânărul s-a alăturat astfel sutelor de oameni veniţi în Nepal să-i ajute pe sinistraţi. Cu toţii au adus medicamente, corturi şi apa potabila, de care victimele au mare nevoie.

„Ma gandeam cu este sa fii singur si am facut o comparatie intre oamenii de aici si viata mea. Am considerat ca problemele mele sunt nesemnificative fata de ce este aici”, a mai spus tânărul.

Potrivit ultimului bilanţ în urma cutremurului de 7,8 din Nepal peste 8.600 de oameni au murit, 16 mii sunt răniţi şi aproape 500 de mii de case distruse.