Un tânăr mexican a fost achitat de magistraţi pe motiv că nu a avut parte de plăcere atunci când a agresat sexual o adolescentă

Un magistrat mexican a decis în favoare achitării unui tânăr bogat pentru răpirea şi agresarea sexuală a unei adolescente, argumentând că acesta nu a avut parte de plăcere în timp ce o atingea sexual pe colega sa de la o şcoală privată din Veracruz, transmite The Guardian.

RomaniaTV.net
29 mart. 2017, 07:23
Un tânăr mexican a fost achitat de magistraţi pe motiv că nu a avut parte de plăcere atunci când a agresat sexual o adolescentă

Diego Cruz (21 de ani) este unul dintr-un grup de patru tineri care au răpit şi agresat sexual o colegă de clasă în urmă cu doi ani, după petrecerea de Revelion.

Internauţii mexicani i-au numit ”Los Porkys” (n.r. Porcii), dar magistraţii au avut altă poziţie cu privire la agresarea sexuală a adolescentei din Veracruz.

Judecătorul Anuar Gonzalez a argumentat că Diego Cruz nu a avut nicio ”intenţie carnală” atunci când i-a atins sânii victimei şi a penetrat-o cu degetele, deci prin urmare este nevinovat de agresarea sexuală a acesteia.

De asemenea, magistratul a susţinut că adolescenta de 17 ani nu a fost niciodată neajutorată, deşi a fost forţată să intre în maşina agresorilor ”Los Porkys”.

Alţi doi suspecţi sunt acuzaţi că au penetrat victima din Velacruz.

Cruz a fugit iniţial în Spania, dar a fost extrădat în custodia autorităţilor din Mexic. Achitarea sa a stârnit indignare în rândul activiştilor pentru drepturile omului, care susţin că acest caz demonstrează că bogaţii sau persoanele cu relaţii politice sunt deasupra legii în Mexic. 

”A atins-o sexual, dar pentru că lui nu i-a plăcut deodată nu mai este vorba de abuz sexual?”, a declarat activista Estefania Vela Barba.

Cazul ”Los Porkys” a provocat indignare în întreaga ţară, în special pentru că a avut loc în provincia Velacruz, care a devenit în ultimele luni un simbol pentru eşecul autorităţilor de a garanta măcar ceva asemănător cu un stat de drept în Mexic.

De asemenea, mii de femei au dispărut în ultimele luni, iar 250 de cranii au fost descoperite într-o groapă comună a unui puternic cartel din Velacruz.