Un TIR, lovit de un tren regio, la o trecere la nivel cu calea ferată din Bistriţa

Un incident feroviar s-a produs miercuri, în jurul orei 12,30, pe raza municipiului Bistrița, după ce șoferul unui TIR s-a angajat în traversarea unei treceri la nivel cu calea ferată fără să se asigure corespunzător.

05 iul. 2017, 11:31
Un TIR, lovit de un tren regio, la o trecere la nivel cu calea ferată din Bistriţa

TIR-ul a fost lovit în plin de un tren Regio care circula pe relația Bistrița — Bistrița Bârgăului, evenimentul ducând la blocarea traficului feroviar și rutier în zonă.

La volanul TIR-ului se afla un tânăr de 23 ani din Ucraina, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud, Diana Pintea.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud, Marius Rus, atât șoferul tirului, cât și cele aproximativ 60 de persoane aflate în tren au scăpat nevătămate. Accidentul s-a soldat cu pagube materiale, dar și cu blocarea traficului rutier și feroviar în zonă.

În urma impactului, s-au produs scurgeri de combustibili, însă pompierii au intervenit la timp pentru a preveni producerea unui incendiu.

Trecerea la nivel cu calea ferată unde s-a produs accidentul nu este semnalizată cu barieră, ci doar cu crucea Sfântului Andrei, aceasta făcând legătura între zone rezidențiale ale municipiului Bistrița.

Citeşte şi Accident feroviar grav în Grecia. Patru oameni au murit şi mulţi alţii sunt răniţi