Un TIR s-a răsturnat peste o cale ferată din cauza carosabilului umed VIDEO

A apăsat prea tare pedala de acceleraţie şi nu a ţinut cont că şoseaua era umedă. Un şofer de 39 de ani, care conducea un TIR, a pierdut controlul volanului şi s-a răsturnat pe calea ferată, în judeţul Suceava. Autorităţile s-au chinuit mai bine de două ore şi jumătate să elibereze şinele. Şoferul a scăpat doar cu câteva răni.

16 sept. 2014, 05:48
Un TIR s-a răsturnat peste o cale ferată din cauza carosabilului umed VIDEO

Deşi afară ploua şi carosabilul era umed, şoferul unui TIR, în vârstă de 39 de ani, nu a adaptat viteza şi s-a răsturnat peste liniile de cale ferată, potrivit România TV. „Am pierdut controlul în curbă, am evitat o maşină mică şi asta a fost. Era carosabilul umed. Aveam viteză normală„, a declarat şoferul implicat în accident.

La faţa locului au ajuns imediat şi pompierii pentru a ridica TIR-ul de pe şine. „A fost foarte dificil să intervenim, pentru că era diferenţă de nivel faţă de carosabil. A trebuit sa solicităm două autotractoare forestiere ca să îndepărtăm TIR-ul de pe calea ferată„, a declarat comandantul Detașamentului de Pompieri Vatra Dornei, Sorin Baciu.

În urma accidentului, cinci trenuri au rămas blocate în staţiile Vatra Dornei şi Iacobeni.

Şoferul a scăpat cu doar câteva zgârieturi. El a fost dus la spitalul din Vatra Dornei pentru a-i fi prelevate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

CITEŞTE ŞI: Accident GRAV în Vrancea: Mai mulţi muncitori au fost răniţi, după ce o dubă a intrat într-un tractor