Un traficant de persoane din Bihor a şocat Anglia. Îşi ameninţa victimele cu furca şi toporul

Un român acuzat de trafic de persoane în vedere exploatării lor, în Marea Britanie, a fost eliberat pe cauțiune după 15 luni petrecute în arest.

01 dec. 2015, 12:41
Un traficant de persoane din Bihor a şocat Anglia. Îşi ameninţa victimele cu furca şi toporul

Eliberarea pe cauțiune s-a făcut în ciuda faptului că acuzatul a încercat să intimideze victimele, scrie ziarulromanesc.net.

Samuil Covaci, domiciliat în Portadown, Irlanda de Nord, este acuzat că, în perioada 1 mai 2014 – 15 august 2014 a conspirat pentru a facilita deplasarea în Marea Britanie a mai multor muncitori migranți din România pe care intenționa să îi exploateze într-o fabrică de procesare a cărnii.

Citeşte şi LA MODĂ. Un român din Anglia i-a făcut soţiei o surpriză cu ce a economisit când i-a trimis bani prin TransferGo

Nouă bărbați și trei femei au fost salvați de poliție dintr-o casă cu trei camere. Aceștia au povestit că erau forțați să lucreze, alături de alți muncitori, fără să primească niciun ban.

Procurorul s-a opus eliberării românului, mai scrie sursa citată, motivând că acesta și-a amenințat muncitorii care erau oameni simpli, de la țară, ușor influențabili. Procurorul a mai menționat faptul că Samuil Covaci și-a mituit rudele pentru a nu depune mărturie împotriva sa.

De asemenea s-a mai arătat că fratele lui Covaci a amenințat victimele repatriate cu furca și cu toporul.