Un tramvai a deraiat la Arad

Un tramvai cu pasageri a deraiat, sâmbătă, la marginea municipiului Arad, după ce boghiul s-a rupt în mers, iar o parte din garnitură a ajuns pe DN7, fără ca vreo persoană să fie rănită. Reprezentanţii Companiei de Transport Public (CTP) Arad, care au început o anchetă, spun că linia în zonă are o vechime de 40 de an

11 feb. 2017, 13:36
Un tramvai a deraiat la Arad

Un tramvai interurban, care circula între municipul Arad şi comuna Ghioroc, a deraiat, sâmbătă, chiar la ieşirea din Arad.

În vagoane erau câţiva călători, dar nimeni nu a fost rănit, în timp ce o parte din garnitură a ajuns pe DN7.

Conform vatmanului, boghiul s-a rupt în mers, iar primul vagon a fost proiectat de pe şine pe şosea, asfaltul fiind distrus în zona de impact.

Vatmanul susţine că circula cu viteză regulamentară şi crede că de vină pentru incident este şina foarte veche.

Directorul tehnic al Companiei de Transport Public (CTP) Arad, Petru Cuvineanu, a declarat pentru News.ro că în acest caz a fost începută o anchetă şi a confirmat că şina nu a mai fost schimbată de 40 de ani în zona incidentului.

Conform sursei citate, există un proiect tehnic realizat pentru reabilitarea celor 30 de kilometri de cale simplă dintre Arad şi Ghioroc, însă nu există fonduri, fiind necesară o sumă de 40 de milioane de euro.

Traficul rutier pe DN7 a fost afectat pentru scurt timp, cât a fost necesară intervenţia unei macarale pentru a ridica vagonul.

Între Arad şi Ghioroc circulaţia tramvaielor este suspendată pentru moment, atât pentru că linia este ocupată de vagonul defect, cât şi pentru că sunt necesare reparaţii la şină înainte ca tramvaiele să poată rula din nou.

Călătorii vor fi transportaţi cu autobuze.