Un tribunal a decis eliberarea din închisoare a unui parlamentar din opoziţie

Parlamentarul din opoziţie fusese acuzat şi condamnat pentru că ar fi dezvăluit secrete guvernamentale, informează agenţia de presă turcă Anadolu.

21 sept. 2018, 08:42
Un tribunal a decis eliberarea din închisoare a unui parlamentar din opoziţie

Enis Berberoglu a devenit primul parlamentar de opoziţie din Partidul Republican al Poporului (CHP) care a ajuns în închisoare după „purgatoriul” guvernamental, după lovitura militară de la Ankara, din 2016.

Iniţial, deputatul Berberoglu fusese condamnat în Iunie 2017, la 25 de ani de închisoare, fiind acuzat de spionaj, pentru că promovase o înregistrare video cu scopul de a demonstra că serviciile secrete turce ar fi făcut trafic cu armament în Siria, potrivit Reuters.

Berberoglu a negat aceste acuzaţii. În Februarie, sentinţa primită iniţial a fost scurtată la 5 ani şi 10 luni, iar la alewgerile parlamentare din Iunie, Berberoglu a fost reales în Parlamentul de la Ankara, din spatele gratiilor.

Joia trecută, o instanţă de Apel a decis că sentinţa dată lui Berberoglu ar trebui suspendată şi condamnatul eliberat, urmând să nu mai ispăşească restul de pedeapsă.