Un turist de 40 de ani, care a urcat pe munte cu cei doi copii ai săi, a avut nevoie de ajutorul salvamontiştilor din cauza epuizării

Un turist în vârstă de 40 de ani care a urcat, luni, pe Valea Caraiman, din Munţii Bucegi, împreună cu cei doi copii ai săi, a avut nevoie de ajutorul salvamontiştilor după ce, din cauza epuizării, nu a mai putut merge.

RomaniaTV.net
31 iul. 2017, 15:01
Un turist de 40 de ani, care a urcat pe munte cu cei doi copii ai săi, a avut nevoie de ajutorul salvamontiştilor din cauza epuizării

Salvatorii montani din staţiunea Buşteni, judeţul Prahova, au intervenit, luni după-amiază, pentru recuperarea unui turist care a urcat pe munte împreună cu cei doi copii ai săi, cu vârste de zece, respectiv 12 ani şi care nu şi-a putut continua deplasarea din cauza epuizării.

Potrivit şefului Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, turistul a fost recuperat de pe traseul Jepii Mici (un traseu destul de dificil) din zona situată sub cabana Caraiman.

El a fost preluat de către salvamontişti, care l-au urcat până la staţia de telecabină, iar de acolo a fost coborât cu telecabina până în staţiune, de unde a fost preluat de un echipaj medical.

Cei doi copii ai bărbatului nu au avut nevoie nici de sprijinul salvamontiştilor, şi nici de îngrijiri medicale.

Citeşte şi Turist rănit, după ce a alunecat pe o fâşie de zăpadă în Munţii Făgăraş