Trei turişti din Austria şi Germania, care nu şi-au mai putut continua traseul în Munţii Făgăraş, luaţi cu elicopterul UPDATE

Un elicopter al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a fost solicitat, joi, să intervină în Munţii Făgăraş, unde un turist străin a rămas blocat într-o zonă greu accesibilă, din apropierea Vârfului Negoiu. Aparatul de zbor preia o echipă a salvamontiştilor de la Sibiu şi îi va transporta în munte pentru a interveni la faţa locului.

22 iun. 2017, 09:41
Trei turişti din Austria şi Germania, care nu şi-au mai putut continua traseul în Munţii Făgăraş, luaţi cu elicopterul UPDATE

UPDATE: Şeful Serviciului Salvamont Sibiu, Adrian David, a precizat, joi că salvamontiştii care au fost preluaţi în cursul zileI de un elicopter MAI pentru a fi transportaţi la o intervenţie în Munţii Făgăraş, unde o turistă a rămas blocată, au reuşit să o recupereze.

„Echipa Salvamont a fost lăsată în apropiere de locul unde se aflau turiştii şi salvamontiştii au reuşit să salveze persoana rămasă blocată. Este vorba despre o femeie care a făcut un atac de panică în zona numită Strunga Ciobanului, o zonă extrem de înclinată, stâncoasă. Întrucât s-a speriat, nu a mai putut să coboare”, a precizat Adrian David.

Acesta a explicat că femeia era însoţită de doi bărbaţi care nu au reuşit să o ajute. Potrivit sursei citate, două persoane sunt din Germania, iar una dintre ele din Austria.

Intervenţia salvamontiştilor a durat mai bine de patru ore, dar în final femeia a fost recuperată şi atât ea, cât şi cei doi bărbaţi care o însoţeau au fost transportaţi în municipiul SIbiu cu elicopterul MAI.

Starea celor trei turişti este bună, nefiind necesară intervenţia medicilor.

Şeful Serviciului Salvamont Sibiu, Adrian David, a declarat că trei turişti străini au cerut ajutorul alvamontiştilor sibieni, după ce unul dintre ei s-a blocat într-o zonă dificilă din apropierea Vârfului Negoiu, din Muntii Fagaraş.

„Un elicopter al MAI preia în acest moment o echipă de la Sibiu pentru a o transporta în zonă”, a declarat Adrian David.

Deocamdată, nu se cunosc detalii despre starea turistului sau condiţiile în care s-a produs accidentul.