Un UCIGAŞ PERICULOS din România a fost prins după 26 de ani de la comiterea crimei

Un criminal extrem de periculos din România a fost prins după 26 de ani. Este vorba de un bărbat din Constanţa, care şi-a ucis victima cu un ciocan, în 1989. Bărbatul a fost condamnat la puşcărie, dar trăia liniştit departe de casă, în Marea Britanie.

21 mai 2015, 05:50
Un UCIGAŞ PERICULOS din România a fost prins după 26 de ani de la comiterea crimei

Un cetăţean român dat în urmărire internaţională pentru omor a fost depistat la Londra, cu ajutorul informaţiilor furnizate de poliţiştii români. Criminalul este Marcel Arava, care în anul 1989 a omorât un om cu ciocanul, potrivit evz.ro. Acesta a fost condamnat în anul 2002 la 12 ani de închisoare.

Marcel Arava a fost încătuşat de poliţiştii englezi şi predat, pe 19 mai, poliţiştilor Interpol care l-au escortat în România pentru executarea pedepsei.

Crima a fost comisă în noaptea de 26 spre 27 decembrie 1989, în Constanţa. Marcel Arava împreună cu Valeriu Relu Dan l-au omorât pe Ion T., de 70 de ani. Crima a avut loc în apartamentul victimei, din cartierul Tomis III, Constanţa, după ce toţi trei au consumat alcool. Bătrânul era cunoscut în cartier ca traficant de ţigări, proxenet, având înclinaţii homosexuale. Cu o violenţă ieşită din comun, cei doi l-au lovit cu un ciocan până când acesta a decedat, furându-i apoi banii. Ulterior, complicele lui a fost prins însă Marcel Avara a dispărut.

După 1990, el ar fi fugit în SUA. În 1994 s-a întors în ţară, aflând că autorităţile române au acceptat apelul. A stat acasă aproape cinci ani, până în 1998, când a plecat ilegal în Marea Britanie. În 2000 a fost condamnat, în lipsă, iar în 2002, decizia de 12 ani închisoare a rămas definitivă, fiind dat în urmărire internaţională.

Marcel Arava a fost inclus în categoria urmăriţilor „most wanted„, pentru comiterea de fapte cu pericol social deosebit. Între timp, românul îşi întemeiase o familie şi se transformase în cetăţean model, cerând azil în Marea Britanie.

CITEŞTE ŞI: Un criminal căutat de 7 ani a fost prins din întâmplare la Ploieşti FOTO