Un urs a fost omorât într-un accident pe autostradă. Este al doilea incident de acest fel într-o săptămână

Un urs a fost omorât într-un accident rutier care a avut loc pe autostrada Sibiu – Orăştie, fiind al doilea incident de acest fel într-o săptămână. În urma incidentului nu s-au înregistrat victime, doar pagube materiale, însă reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov anunţă că vor cere Prefecturii Sibiu să ia măsuri.

20 aug. 2018, 06:59
Un urs a fost omorât într-un accident pe autostradă. Este al doilea incident de acest fel într-o săptămână

UPDATE: Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov va monta indicatoare rutiere cu avertizarea „Atenţie, animale!” pe autostrada A1, în zona în care au avut loc două accidente soldate cu moartea a doi urşi, a declarat luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Robert Elekes.

Potrivit acestuia, indicatoarele vor avea rol preventiv, ele urmând să atenţioneze şoferii asupra unor potenţiale pericole generate de animalele care pot apărea pe autostradă.

„Vom monta indicatoare cu ‘Atenţie, animale!’, pentru că au fost două evenimente care impun unele măsuri. Până acum nu existau astfel de indicatoare pentru că nu ne-am aşteptat să avem o problemă cu urşii, pentru că în zonă sunt garduri de protecţie”, a afirmat Elekes.

Reprezentanţii DRDP Braşov au anunţat, luni, că un urs a fost omorât într-un accident rutier care a avut loc pe Autostrada Sibiu – Orăştie, în apropierea tunelului din dreptul localităţii Săcel.

„Din fericire, nu au existat victime, doar pagube materiale. Leşul va ajunge la Direcţia Sanitar Veterinară şi o să notificăm Prefectura Sibiu pentru că deja vorbim de un fenomen, nu de incidenta izolate”, au precizat reprezentanţii DrDP Braşov.

Potrivit acestora, este al doilea incident de acest fel care s-a produs într-o săptămână, iar Prefectura Sibiu poate lua măsuri împreună cu asociaţiile de vânători, singurele care pot şi au obligaţia legală să controleze populaţiile de animale sălbatice.

„Din păcate, urşii nu sunt opriţi de garduri pentru că sunt foarte buni căţărători, deci este nevoie de alte măsuri”, au mai transmis reprezentanţii DRDP Braşov.

Citeşte şi Val de accidente pe Autostrada Soarelui. Circulaţia este îngreunată