Un urs a terorizat un sat întreg din Argeş. O maşină, atacată de două ori în trei zile

Un urs a coborât din munţi şi a avariat o maşină din Dâmbovicioara, judeţul Argeş, de două ori în decurs de trei zile. Proprietarul autoturismului spune că anul trecut a fost nevoit să îşi repare maşina de două ori, tot din cauza ursului.

RomaniaTV.net
23 mart. 2016, 19:17
Un urs a terorizat un sat întreg din Argeş. O maşină, atacată de două ori în trei zile

Un urs a băgat spaima în oamenii din localitatea argeşeană Dâmbovicioara. De aproape doi ani, animalul coboară din munţi în gospodării şi le omoară animalele. Localnicilor le este teamă că ursul îi va ataca şi pe ei.

Lui Ion Pantea, un localnic din Dâmbovicioara căruia în trecut ursul i-a mâncat câteva animale şi i-a distrus maşina de două ori, animalul i-a distrus din nou vehiculul.

„De mai bine de un an asta e situaţia! Ursul mi-a rupt maşina de două ori anul trecut. Anul ăsta, încă de două ori. De ce nu vor să-i pună mâncare ursului acolo unde trebuie să şi trăiască, să nu mai coboare în gospodării? Cu Asociaţia de Vânători am vorbit. Au venit de două ori. Spun aşa: . (…) A venit astă-vară un tânăr de la Asociaţia Jderul şi l-am rugat să-l împuşte pe urs, dar mi-a zis că n-au client. M-a întrebat dacă vreau eu să cumpăr ursul. Nu ştiu cum să mă mai înţeleg cu oamenii ăştia. La mine nu mai pot să stau, în pădure nu îmi mai dau voie, maşina nu pot să o ţin aici. În concluzie, trebuie să le cumpăr eu ursul, ca să scape de el. Ursul ăsta ne mănâncă animalele şi ne omoară şi pe noi. I-a mâncat unui vecin două vaci. Cei de la Parcul Naţional au acaparat toate proprietăţile din zonă. Când mi-a rupt ursul maşina mi-au spus că parcul începe dincolo de unde era parcată, deci nu-mi plătesc pagubele. Când merg să tai un lemn, îmi spun despre aceeaşi zonă că aparţine Parcului Naţional. Ce să mai înţeleg?”, a declarat proprietarul maşinii, potrivit Mediafax.

Un urs a terorizat zeci de oameni dintr-un sat din Sibiu. Animalul a ucis într-o noapte 12 oi