Un urs care se plimba noaptea pe DN 1A, în Vălenii de Munte, a fost gonit cu jandarmii VIDEO

Un urs speriat, care s-a plimbat, în timpul nopţii de sâmbătă spre duminică, pe DN 1A, în Vălenii de Munte, provocând şi pagube în gospodării, a fost gonit în pădure de jandarmi, după aproape patru ore, transmite Mediafax.

15 oct. 2017, 07:53
Un urs care se plimba noaptea pe DN 1A, în Vălenii de Munte, a fost gonit cu jandarmii VIDEO

Jandarmii din Prahova au fost chemaţi, în noaptea de sâmbătă spre duminică, să întervină în Vălenii de Munte, unde un urs a apărut pe DN1A. Speriat de farurile unei maşini, animalul a intrat pe o stradă laterală şi a distrus mai multe garduri.

„Jandarmii au acţionat imediat prin informarea instituţiilor cu care se cooperează în caz de animale sălbatice, anunţarea populaţiei din zonă şi coordonarea intervenţiei, prin constituirea de patrule de jandarmi, poliţişti şi lucrători din cadrul AJVPS (paznicii fondurilor de vânătoare)”, arată Jandarmeria Prahova.

Potrivit sursei citate, ursul a fost „păzit” timp de patru ore pentru a nu provoca pagube mari.

„Ursul a fost căutat prin curţile localnicilor şi în zona imediată împădurită de pe dealul Seciu, în intervalul 04.00 -08.00”, mai precizează Jandarmeria Prahova.

Pagubele produse de urs până când a fost gonit în pădure de jandarmi au fost minore, animalul dărâmând mai multe garduri.