Un vehicul a lovit militari francezi într-o suburbie din Paris. Şase dintre ei au fost răniţi VIDEO UPDATE

Mai mulți militari francezi au fost răniți după ce au fost loviți de un vehicul în suburbia pariziană Levallois-Perret, transmite postul de radio France Info, citat de Reuters.

09 aug. 2017, 07:33

UPDATE: Premierul Franţei, Edouard Philippe, a confirmat miercuri după-amiază că autorităţile franceze l-au arestat, în urma unei operaţiuni de pe autostrada A16, pe principalul suspect pentru atacul asupra militarilor din suburbia pariziană Levallois, transmite Reuters.

„Un suspect, care conducea maşina implicată în atac, a fost arestat pe autostradă între Paris şi Boulogne-sur-Mer”, a răspuns premierul francez la o interpelare din Adunarea Naţională.

UPDATE: Poliţia a arestat un bărbat pe o autostradă, la nord de Paris, în cadrul operaţiunii de căutare a şoferului care a intrat cu un BMW de culoare închisă în militari, au declarat miercuri oficiali francezi pentru The Associated Press.

Doi oficiali au apreciat însă că este prea devreme să se spună cu siguranţă dacă bărbatul arestat este şoferul care a intrat miercuri cu un autoturism marca BMW în militari din cadrul Operaţiunii Sentinelle, la Levallois.

UPDATE: Poliţia franceză a oprit mai multe vehicule, în regiunea pariziană, în căutarea atacatorului, care a intrat cu o maşină de culoare închisă, marca BMW, într-un grup de militari, după care a fugit.

UPDATE: Secția antiteroristă a Parchetului din Paris a preluat miercuri ancheta în legătură cu militarii francezi loviți de un vehicul în suburbia Levallois-Perret, din nord-vestul Parisului, a anunțat parchetul din capitala Franței,

Poliția din capitala franceză a anunțat că o operațiune este în curs de desfășurare la Levallois-Perret pentru căutarea vehiculului implicat în incident.

France Info a relatat că au fost răniți șase militari francezi, între care doi sunt în stare gravă.

Militarii făceau parte din „Opraţiunea Sentinelle”, au precizat surse de presă franceze. Ei ieşeau din cazarmă în momentul în care s-a petrecut incidentul, în Piaţa Verdun.

Surse din prefectura Poliţiei au mai precizat că se află în curs o operaţiune pe teren pentru căutarea vehiculului care i-a lovit pe militari, scrie, la rândul ei, publicaţia Liberation.

Citeşte şi ALERTĂ la Bruxelles. Poliţiştii au oprit cu focuri de armă un vehicul suspect

Prefectura Parisului a confirmat că există 6 răniţi în urma acestui incident, între care doi poliţişti sunt în stare gravă.

Atacul s-a produs miercuri dimineaţa în jurul orei locale 08:00.

Primarul din Levallois-Perret, Patrick Balkany a condamnat incidentul afirmând că acesta este „o agresiune odiaoasă” la adresa militarilor. El a ţinut să precizeze că presupusul atac cu maşină a avut loc în apropiere de Primăria comunei. 

Levallois-Perret este o comună într-o suburbie a Parisului, aflată la 6 kilometri de Paris, a mai precizat poliţia locală. „Este o agresiune odioasă”, a mai spus Patrick Balkany.

Maşina era condusă de un bărbat care s-a făcut nevăzut de la locul faptei.