Un virus gripal „mutant” face ravagii la Constanţa. Farmaciile au rămas fără medicamente

Un virus gripal "mutant", care se manifestă tot mai accentuat în această perioadă, face ravagii în această perioadă, în Constanţa. Sute de persoane sunt afectate, iar farmaciile au ajuns să nu mai facă faţă cererilor de medicamente.

01 mart. 2015, 07:33
Un virus gripal „mutant” face ravagii la Constanţa. Farmaciile au rămas fără medicamente

Sute de pacienţi spitalizaţi, criză de medicamente antigripale în farmacii şi cozi interminabile la cabinetele medicale. Astfel se prezintă situaţia la Constanţa, unde un virus „mutant” a afectat foarte multă lume.

Cele mai „câştigate” în toată această situaţie sunt farmaciile constănţene, având în vedere că vânzările de antitermice sau antiinflamatoare au crescut vertiginos în ultima perioadă. Unele farmacii chiar au fost nevoite să îşi refuze pacienţii, pe motiv că nu mai au pe stoc aceste medicamente.

Citeşte şi Alte cinci persoane au murit din cauza gripei. Numărul deceselor a ajuns la 12

Şi medicii de familie sunt asaltaţi de pacienţi în aceste zile. Pentru a pune diagnosticul de gripă, pacientul este trimis de medicul de familie sau specialist la Spitalul de Boli Infecţioase unde i se va realiza un buletin de analize specific. În restul cazurilor, cele care prezintă manifestări specifice virozelor respiratorii, bolnavii sunt consultaţi în ambulatoriu şi trimişi acasă pentru a se reface.

Diferenţa dintre viroză şi gripă este chiar implicarea virusului gripal care determină îmbolnăvirea. Mai mult, în cazul gripei apar şi complicaţiile pulmonare care necesită tratament cu antibiotice şi care se manifestă prin febră foarte mare, dureri musculare, dureri de cap, greaţă şi vărsături. Virozele sunt asemănătoare simptomatologic, dar au manifestări mult mai blânde„, a declarat, pentru Cuget Liber, un medic constănţean.