Un VIRUS PERICULOS poate distruge creierul. O mare parte din populaţie suferă de această afecţiune

Herpesul e mai periculos decât se credea. Apare din cauza infecției cu virusul HSV-1 și rămâne pentru totdeauna în organism. În cazul bătrânilor, care au sistemul imunitar slabit, virusul poate ajunge la creier și declanșează un proces care duce la Alzheimer.

22 oct. 2014, 13:42
Un VIRUS PERICULOS poate distruge creierul. O mare parte din populaţie suferă de această afecţiune

Infectia cu virusul herpetic de tip 1 (HSV-1) aproape dubleaza posibilitatea aparitiei bolii Alzheimer, informeaza Daily Mail, citand un studiu al specialistilor suedezi de la Universitatea Umea. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, oamenii de stiinta au efectuat doua studii separate. In cadrul primei cercetari au fost monitorizate 3.432 de persoane timp de aproape 11 ani.

In cel de-al doilea studiu, au fost facute analize in cazul a 360 de persoane, cu aproape noua ani inainte ca ele sa fie diagnosticate cu Alzheimer. Acelasi numar de probe a fost analizat de la persoane care nu au facut aceasta boala, scrie doctorulzilei.ro.

Citeşte şi Mituri false despre sănătate

Analiza celor doua studii a scos la iveala ca persoanele cu herpes labial au un risc aproape dublu de a fi diagnosticate cu boala Alzheimer. Odata patruns in corp, virusul herpetic de tip 1 ramane in organism toata viata si se reactiveaza, cauzand vezicule cu lichid la nivelul buzelor.

Aproape 90% dintre adulti au acest virus, insa doar la un sfert dintre ei se reactiveaza frecvent infectia.

Cercetatorii sunt de parere ca HSV-1 favorizeaza dezvoltarea bolii Alzheimer pentru ca, in cazul varstnicilor, sistemul imunitar este mai slabit, ceea ce creeaza oportunitatea virusului de a se raspandi la nivelul creierului.

Citeşte şi Cercetătorii au descoperit substanţa din creier care ne ajută să învăţăm lucruri noi