Un vulcan a erupt în Japonia

Muntele Sakurajima, situat în sud-estul Japoniei, a înregistrat o mică erupție după mai multe zile de alertă în zonă cu privire la o intensificare a activității seismice în jurul vulcanului, care în următoarele zile ar putea genera erupții la scară mare, relatează miercuri EFE.

19 aug. 2015, 09:14
Un vulcan a erupt în Japonia

Potrivit Agenției de Meteorologie a Japoniei (JMA), unul din craterele muntelui Sakurajima, situat în apropiere de orașul Kagoshima (insula Kyushu), a înregistrat o mică erupție la ora locală 03:13 (marți 18:13 GMT).

Agenția a captat imagini ale erupției cu ajutorul unei camere de înaltă definiție. În 15 august JMA a ridicat de la 3 la 4 nivelul de alertă pentru Sakurajima (1.117 de metri), ca urmare a unei intensificări a cutremurelor, fapt ce a determinat evacuarea a circa 70 de persoane care locuiesc la distanță de 3 kilometri de cratere.

Vulcanul se află la circa 50 de kilometri de centrala nucleară de la Sendai, reactivată în 11 august după doi ani de renunțare la energia nucleară în Japonia, în urma accidentului provocat la centrala de la Fukushima de cutremurul urmat de tsunami din martie 2011.