Una dintre cele mai bogate familii din Belgia construieşte în Bucureşti şi Cluj-Napoca noi depozite pentru companii, inclusiv Decathlon

Compania imobiliară belgiană WarehousesDePauw (WDP), controlată de una dintre cele mai bogate familii belgiene, prezentă din 2010 pe piața imobiliară din România, va construi, în nordul Bucureștiului, un depozit de 28.000 metri pătrați pentru retailerul de articole sportive Decathlon. Simultan, dezvoltatorul va deschide la Cluj-Napoca depozite pentru companiile de logistică KLG și Gebrüder-Weiss.

24 oct. 2016, 18:12
Una dintre cele mai bogate familii din Belgia construieşte în Bucureşti şi Cluj-Napoca noi depozite pentru companii, inclusiv Decathlon

WDP este unul dintre cei mai importanti jucători belgieni pe piața proprietății industriale și semi-industriale și este controlat de familia DePauw, cu Tony De Pauw ca CEO, cu o avere estimată la 423,7 milioane euro.

Proiectul pentru Decathlon va fi construit pe un teren nou achiziționat în zona de nord a Bucurestiului – între oraș și aeroport – și include un depozit de circa 22.000 metri pătrați, la care se adaugă un mezanin de 6.000 metri pătrați și posibilitatea de extindere ulterioară cu alți 10.000 metri pătrați.

Decathlon își va centraliza activitățile de logistică pentru magazinele sale în acest nou centru de distribuție, care va fi finalizat în prima jumătate a anului viitor și pentru care a încheiat un contract de închiriere pe 30 de ani (cu prima dată de reziliere după 7 ani).

Pe de altă parte, WDP a semnat un acord pentru dezvoltarea unui depozit de 5.000 metri pătrați la Cluj-Napoca pentru compania de logistică KLG, care a fost asistată în tranzacție de JLL. Depozitul va fi dat în folosință în această toamnă.

Tot, la Cluj-Napoca, compania va dezvolta spații logistice de 2.400 metri pătrați pentru Gebrüder-Weiss, cu livrare în primul trimestru din 2017.

Ambele depozite au posibilitate de extindere și sunt închiriate pe cinci ani.

După finalizarea celor trei proiecte, portofoliul de proprietăți WDP în Romania va ajunge la un total de 15 clădiri cu o suprafață de 150.000 metri pătrați. Valoarea tuturor activelor, inclusiv terenuri și parcuri cu panouri solare de la Fundulea și Sărulești, are o valoare de 150 milioane euro. Printre chiriașii WDP se numără Siemens, DPD, Federal Mogul, Roquet, Beckaert Deslee, Faurecia, Yazaki, Emag, Pelzer-Pimsa, Inter Cars, Quehenberger Logistics and Röchling.

Sursa: profit.ro