Unde putem schia în această iarnă. Care sunt pârtiile omologate din România

Domeniul schiabil din România este format din 189 de pârtii omologate, cu o lungime totală de 164 de kilo­metri, scrie Mediafax.

RomaniaTV.net
26 dec. 2017, 08:39
Unde putem schia în această iarnă. Care sunt pârtiile omologate din România

Dintre acestea, doar 55 de pârtii din ţară au o lungime de peste un kilometru, doar două pârtii au peste trei kilometri lungime şi una singură sare de 4 kilometri lun­gime, arată datele din baza Ministerului Turis­mu­lui. Cele mai multe pârtii sunt foarte scur­te şi aşteaptă nin­sorile, fiindcă nu dis­pun de tunuri de zăpadă.

Cele două noi pârtii autorizate de minister în acest an sunt pârtia de pe Dealul Cocoşului din Bistriţa, cu o lun­gime de 1,2 kilometri, o investiţie de 5 milioane de euro făcută de autorităţile locale, pârtie care nu a fost încă omologată şi pe care nu se poate schia.

O altă pârtie autorizată de minister este din judeţul Bihor, potrivit oficialilor ministerului. În acest an, bugetul ministerului pentru domeniul schiabil s-a ridicat la circa 17 milioane de lei, bani alocaţi pentru lucrări de modernizare la domeniul schiabil din Voineasa (Transalpina), Câmpu­lung Moldovenesc şi staţiunea Borsec.