ATENTATE PARIS. Unul dintre terorişti a trecut pe la Budapesta şi a recrutat complici dintre imigranţi

Guvernul ungar a recunoscut joi că unul dintre organizatorii atacurilor teroriste desfășurate la Paris pe 13 noiembrie a trecut prin Budapesta, unde a recrutat posibili complici din rândul migranților veniți din Orientul Mijlociu.

RomaniaTV.net
03 dec. 2015, 17:49
ATENTATE PARIS. Unul dintre terorişti a trecut pe la Budapesta şi a recrutat complici dintre imigranţi

Serviciile de securitate ungare au primit această informație după atentate de la alte servicii secrete străine, a declarat în fața presei Janos Lazar, șeful de cabinet al premierului Viktor Orban.

Fără a oferi detalii despre identitatea presupusului terorist, oficialul maghiar a confirmat că acesta a recrutat în gara Keleti din Budapesta un grup de migranți, iar apoi a părăsit împreună cu ei teritoriul Ungariei.

Declarația vine după ce postul de televiziune belgian RTL a anunțat cu o zi în urmă că teroristul belgian de origine marocană Salah Abdeslam, unul dintre participanții și organizatorii atacurilor de la Paris, dat în prezent în urmărire internațională, a călătorit în Ungaria în luna septembrie.

Conform acestui post de televiziune, teroristul a folosit pentru această călătorie un autoturism închiriat în Belgia și a plecat din Ungaria împreună cu doi sirieni. De asemenea, el a parcurs atunci mii de kilometri prin Europa pentru a-și reuni participanții la atacurile din 13 noiembrie și pentru a strânge materialele militare folosite.