Ungaria va securiza frontiera cu România, blocând imigranţii

Autorităţile din Ungaria vor monitoriza fluxul de imigranţi care se îndreaptă spre frontiera cu România şi, astfel, vor lua măsuri pentru blocarea imigraţiei masive, anunţă Zsolt Halmosi, director adjunct al Poliţiei ungare.

RomaniaTV.net
29 mart. 2016, 08:16
Ungaria va securiza frontiera cu România, blocând imigranţii

„Continuăm să monitorizăm cu atenţie toate rutele alternative de tranzit al imigrantilor şi suntem pregătiţi să blocăm orice tentativă de trecere ilegală a frontierei dintre România şi Ungaria”, declară Zsolt Halmosi. 

Împreună cu şeful Statului Major al armatei ungare, Halmosi a vizitat luni segmente ale frontierei dintre Ungaria şi Serbia. Pentru a împiedica trecerea imigranţilor, Ungaria a construit anul trecut un gard metalic pe toată lungimea frontierei cu Serbia. De asemnenea, peste 1.000 de agenţi de poliţie şi militari monitorizează frontiera cu Serbia, potrivit Mediafax.ro.

Janos Lazar, şeful de cabinet al premierului Viktor Orban, a anunţat la începutul lunii martie că Ungaria va consolida securitatea de-a lungul frontierei cu România şi că va lua măsuri suplimentare în ceea ce priveşte graniţele cu Serbia şi Ungaria. Totodată, Janos Lazar declară:”Migraţia va reîncepe din primăvară şi probabil că vor fi exercitate presiuni asupra frontierelor noastre. Trebuie să fim pregătiţi pentru acest lucru şi pentru a construi gard la frontiera cu România. Anul 2016 va fi unul greu în materie de imigraţie ilegală. Suntem supuşi presiunilor şi securitatea ţării este ameninţată”.

Autorităţile ungare au anunţat intenţia lor de a construi un grad metalic pe un segment de 70 de km de-a lungul frontierei cu România, având în vedere că imigranţii s-ar putea infiltra pe la capătul barierei construite la graniţa ungaro-sârbă.”Gardul ar urma să înceapă de la punctul frontierei dintre Ungaria/Serbia/România şi să continue pe o distanţă rezonabilă dacă presiunea migraţiei se mută spre România”, declară Peter Szijjarto, ministrul ungar de externe.