Unitatea de elită DNA Ploieşti se dezintegrează, un alt procuror cere încetarea activităţii

După plecarea de la DNA Ploieşti a fostului şef, Lucian Onea, şi a altor trei procurori (Deaconu Giluela, Savu Alfred Virgiliu şi Răileanu Elena Cerasela), fosta structură "de elită" mai pierde un procuror.

RomaniaTV.net
16 ian. 2019, 14:43
Unitatea de elită DNA Ploieşti se dezintegrează, un alt procuror cere încetarea activităţii

Secţia pentru procurori a CSM urmează să decidă în şedinţa de joi, 17 ianuarie, dacă încuviinţează solicitarea procurorului Maria Laura Bucică de încetare a activităţii la DNA Ploieşti. Serviciul Teritorial Ploieşti rămâne aproape fără procurori cu funcţii de execuţie, şefului interimar al unităţii de parchet, Nicolae Marin, fiindu-i prelungit marţi mandatul cu încă şase luni. 

Tot în şedinţa de joi, Secţia pentru procurori a CSM va decide la ce unitate de parchet îşi va continua activitatea Lucian Onea, fostul şef al DNA Ploieşti, în prezent suspendat din funcţie ca urmare a faptului că este inculpat într-un dosar penal.

O altă decizie a Secţiei va viza delegarea procurorului Monica Erika Danciu în funcţia de procuror şef adjunct al Secţiei judiciare a Direcţiei Naţionale Anticorupţie.