Unitatea de Transfuzii a Spitalului CF2 a fost autorizată

Unitatea de transfuzii de Spitalul CF2 din Bucureşti a primit autorizaţie, după ce Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti şi Centrul de Transfuzii au emis un raport de evaluare prin care atestă că îndeplineşte condiţiile necesare acreditării, anunţă Ministerul Sănătăţii.

16 aug. 2016, 14:33
Unitatea de Transfuzii a Spitalului CF2 a fost autorizată

„În data de 3.08, spitalul a depus la DSP Bucureşti dosarul de acreditare. În data de 10.08, DSP împreună cu Centrul de Transfuzii au realizat raportul de evaluare prin care atestă faptul că unitatea de transfuzii îndeplineşte condiţiile necesare acreditării. În data de 11 august a fost emisă autorizaţie”, precizează ministerul.

Inspectorii sanitari din cadrul DSP Bucureşti au efectuat marţi acţiunea programată de recontrol la Spitalul CF 2. 

Control la Spitalul CF2. Inspectorii DSP verifică dacă sunt îndeplinite condiţiile pentru autorizarea unităţii de transfuzii

Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 1 a deschis, pe 1 august, un dosar penal in rem în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, cu privire la acest caz. Potrivit Parchetului, după ce a fost supusă unei intervenții chirurgicale ginecologice la Spitalul CF2, femeii i-a fost transfuzată o altă grupă de sânge decât cea pe care o avea în fapt. Ulterior, pacienta a fost transferată la Spitalul Universitar.