Uniunea Comorelor nu mai recunoaşte independenţa Kosovo

Uniunea Comorelor şi-a revocat recunoaşterea independenţei Kosovo, declarată de aceasta unilateral, a anunţat miercuri ministrul sârb de externe, Ivica Dacic.

07 nov. 2018, 14:43
Uniunea Comorelor nu mai recunoaşte independenţa Kosovo

În cadrul unei conferinţe de presă susţinută la Belgrad împreună cu şeful diplomaţiei Comorelor, Mohamed Elamine Soeuf, Dacic a spus că aceasta este a zecea ţară care i-a trimis Serbiei o notă în care anunţă că îşi revocă recunoaşterea Kosovo, pentru a permite celor două părţi să ajungă la o soluţie politică justă, echitabilă şi de durată.

Serbia va continua să verifice lista ţărilor despre care Priştina a spus că recunosc independenţa Kosovo, a adăugat Dacic.

Referindu-se la votul asupra cererii Kosovo de a deveni membră în Interpol, Dacic a subliniat că Pristina a încercat să se ralieze acestei organizaţii nu pentru a lupta împotriva infracţionalităţii, ci pentru a demonstra că este independentă. „Dacă vreţi să fiu cinic, (voi spune că) aproape întreaga conducere a Kosovo este deja în Interpol – prin mandatele sale de arestare”, a declarat el.