Uniunea Europeană cere ANCHETĂ privind evenimentele sângeroase din Odesa

Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi politica de securitate, Catherine Ashton, a solicitat sâmbătă o anchetă independentă care să identifice vinovaţii de violenţele de vineri de la Odesa, soldate cu peste 40 de morţi. Totodată, Ashton a făcut un apel la "reţinere" pentru ca situaţia să nu se degradeze.

RomaniaTV.net
03 mai 2014, 16:52
Uniunea Europeană cere ANCHETĂ privind evenimentele sângeroase din Odesa

„Faptele care au dus la pierderea tragică a atâtor vieţi omeneşti trebuie să fie acum clarificate printr-o anchetă independentă, iar vinovaţii de aceste acte criminale trebuie să fie deferiţi justiţiei”, a declarat Catherine Ashton într-un comunicat. „Uniunea Europeană recomandă reţinere tuturor părţilor implicate, cerându-le să nu exploateze această tragedie pentru a intensifica ura, diviziunile şi violenţa gratuită”, adaugă şeful diplomaţiei europene, care a transmis şi „condoleanţe familiilor victimelor”, potrivit Agerpres.

Potrivit poliţiei locale, 42 de oameni au murit vineri al Odesa în confruntările dintre apărătorii unităţii Ucrainei şi separatişti proruşi. Printre cei 42 de morţi se numără militanţi proruşi care au pierit în incendiul clădirii în care se refugiaseră.

Citeşte şi Inexplicabil! Zeci de icoane din Ucraina şi Rusia au început să lăcrimeze! VIDEO

Reprezentanta UE a adresat un apel „tuturor ucrainenilor să găsească modalităţi prin care să depăşească diviziunile alimentate artificial în ultimele luni”. „Toate forţele politice trebuie de acum să îşi asume răspunderea şi să înceapă un dialog în vederea găsirii unei soluţionări comune a crizei. Toţi semnatarii acordului de la Geneva din 17 aprilie trebuie să îşi intensifice eforturile pentru ca acesta să fie pus în practică”, a mai spus Ashton.

Citeşte şi Europa, pe picior de RĂZBOI. UCRAINA ar putea fi atacată ASTĂZI de Rusia

Încheiat cu greu între Ucraina, Rusia, Statele Unite şi UE, acordul prevede reducerea tensiunilor în Ucraina, încheie AFP