Uniunea Europeană, Japonia şi Statele Unite, cei mai mari exportatori de vehicule cu motor din lume în 2016

Uniunea Europeană a fost cel mai mare exportator de vehicule cu motor din lume (către ţări din afara Uniunii Europene), exporturile totale valorând 192 de miliarde de euro, urmată de Japonia (127 de miliarde de euro) şi Statele Unite (109 miliarde de euro) în 2016, potrivit unui raport Eurostat.

26 iun. 2017, 07:37
Uniunea Europeană, Japonia şi Statele Unite, cei mai mari exportatori de vehicule cu motor din lume în 2016

De cealaltă parte, Statele Unite au fost cel mai mare importator de vehicule cu motor din lume (254 de miliarde de euro), în faţa Uniunii Europene (77 de miliarde de euro) şi a Chinei (64 de miliarde de euro).

Statele Unite au fost cea mai mare piaţă pentru exporturile de vehicule cu motor ale Uniunii Europene (25% din totalul exporturilor de vehicule cu motor ale UE). China a fost a doua piaţă de export pentru vehiculele cu motor din UE (16%), urmată de Turcia (7%), Elveţia şi Japonia (5%).

Citeşte şi A apărut primul film cu noua Dacia Duster 2018 VIDEO

Vehiculele cu motor importate de UE, în 2016, au venit, în cea mai mare parte, din Turcia (20% din totalul importurilor de vehicule cu motor ale UE), Japonia (19%), Statele Unite (14%), Coreea de Sud (10%) şi China (8%).

Industria vehiculelor cu motor include maşini de pasageri, camioane, tractoare, motociclete, rulote, componente şi accesorii pentru vehiculele cu motor.

Exporturile şi importurile au legătură cu ţara în care a fost produs vehiculul şi nu cu originea companiei, se precizează în raportul Eurostat.