Uniunea Europeană va lua noi măsuri împotriva Moscovei

Uniunea Europeană ar putea lua noi măsuri împotriva Rusiei în cazul în raidurilor aeriene ruse asupra oraşului sirian Alep rămân la fel de intense ca înainte de armistiţiul umanitar decretat de Moscova, a declarat cancelarul german Angela Merkel, potrivit agenţiei de ştiri TASS, citată de Mediafax.

21 oct. 2016, 06:27
Uniunea Europeană va lua noi măsuri împotriva Moscovei

„Cred că dacă bombardamentele rămân la fel de intense ca mai înainte, atunci am avea motive să luăm în calcul acţiuni suplimentare,” a răspuns Merkel când a fost întrebată dacă Uniunea Europeană analizează posibilitatea introducerii de nou sancţiuni la adresa Moscovei, potrivit Mediafax.

Merkel a precizat că liderii UE au discutat la summitul de la Bruxelles doar despre „ce măsuri ar trebui luate în caz că este necesar.”

Citeşte şi Ambasadorul Rusiei la NATO: Rachetele Iskander din Kaliningrad sunt un AVERTISMENT pentru UE

Cancelarul german a mai afirmat că „există un larg consens cu privire la oportunităţile strategice oferite de Rusia,” adăugând că „există o dorinţă de a păstra relaţii normale pentru că suntem parte a aşa numitei platforme europene. Pe de altă parte, vedem că Rusia nu urmăreşte un parteneriat, ci expansiunea sferei sale de influenţă.”