UNPR susţine condiţionat Cabinetul Cioloş. Gabriel Oprea: „Noi nu suntem datori nimănui cu nimic”

Gabriel Oprea, liderul UNPR, a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că partidul său îi va susţine în continuare pe preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Dacian Cioloş, însă cere "performanţă guvernamentală, rezultate economice şi politici pentru prosperitatea românilor".

14 ian. 2016, 09:23
UNPR susţine condiţionat Cabinetul Cioloş. Gabriel Oprea: „Noi nu suntem datori nimănui cu nimic”

UNPR este un partid al dialogului si al constructiei. Noi nu avem adversari, avem competitori, prin urmare, ii sustinem pe Klaus Iohannis si Dacian Ciolos. Vreau sa subliniez ca aceasta sustinere nu este neconditionata, insa cerem performanta guvernamentala, rezultate economice si politici pentru prosperitatea romanilor. UNPR va sanctiona orice derapaj si esec al actualului Executiv. Noi nu suntem datori nimanui cu nimic şi avem libertatea de a spune ca lucruile nu merg bine„, a declarat Gabriel Oprea.

Liderul UNPR a mai precizat că UNPR va continua parteneriatul cu PSD. „UNPR isi va continua parteneriatul cu PSD si cu Liviu Dragnea, pe care il respectam, si ne respecta. Fata de PNL si alte partide avem acelasi politici de deschidere spre dialog. Vom sustine proiectele formulate de alte partide„, a mai adăugat acesta.

„UNPR vrea să obţină cel puţin 10% din numărul total de voturi, la alegerile din 2016”

Gabriel Oprea a vorbit în cadrul conferinţei de presă şi despre pregătirea campanie electorale. Oficialul a precizat că UNPR vrea să obţină cel puţin 10% din numărul total de voturi la alegerile din 2016.

UNPR isi pastreaza obiectivul asumat: vrem ca reprezentantii UNPR sa obtina cel putin 10% din numarul total de voturi. Este un obiectiv ambitios„, a spus Oprea.

Liderul UNPR a mai spus că deocamdată nu poate să spună dacă partidul său va candida la alegerile locale şi parlamentare singur sau alături cu PSD, însă în interiorul formaţiunii s-au conturat deja două curente.

Nu pot sa dau un raspuns daca candidam impreuna cu PSD. Suntem pregatiti pentru ambele variante. Am avut o discutie cu Liviu Dragnea, vom continua aceste discutii. Avem doua curente in partid, in sensul ca se doreste sa candidam singuri, avem forta necesara. Avem echipe inchegate in teritoriu, peste 500.000 de membri in partid. Pe de alta parte, avem colegi care doresc sa continuie aceasta alianta, pana in 2020″, a precizat Gabriel Oprea.

„Am fost loiali guvernarii, nu am tradat, mereu am ales ceea ce este corect. La baza parteneriatului dintre UNPR si PSD a fost mereu dialogul. Voi discuta cu Liviu Dragnea, suntem doi oameni responsabili, corecti unul fata de celalalt. Fie ca vom decide sa candidam impreuna, fie separat, vom anunta din timp„, a adăugat Oprea.

Oficialul s-a referit şi la alegerile parlamentare, din toamnă, şi a spus că „alianta care obtine cel mai mare numar de voturi, va da premierul”.

„Imediat ce se stabilesc candidatii, ne vom implica cu toate fortele pentru a avea un numar cat mai mare de voturi. Alianta care obtine cel mai mare nr de voturi va da premierul. Fiecare zecime de procent conteaza, daca vrem sa guvernam”, a conchis liderul UNPR.