Unul dintre cei doi angajaţi ai Centrului de Transfuzii Sanguine Craiova duşi la audieri, prins în flagrant în timp ce primea mită

Unul dintre cei doi angajaţi ai Centrului Regional de Transfuzii Sangvine Craiova duşi la audieri la Parchetul Tribunalului Dolj a fost prins în flagrant când primea 200 de lei pentru a facilita furnizarea a două unităţi de sânge unui pacient, familia acestuia depunând un denunţ.

RomaniaTV.net
15 mart. 2017, 20:52
Unul dintre cei doi angajaţi ai Centrului de Transfuzii Sanguine Craiova duşi la audieri, prins în flagrant în timp ce primea mită

Ofiţeri de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie-Structura Centrală şi Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul Tribunalului Dolj, l-au prins în flagrant pe M.C.C., asistent medical la Centrul Regional de Transfuzii Sangvine Craiova, în timp ce primea 200 lei de la un investigator sub acoperire, pentru a furniza două unităţi de sânge necesare unui pacient pentru efectuarea unei intervenţii chirurgicale.

„În cursul lunii martie, M.C.C. în colaborare cu O.M.G., registrator la aceeaşi unitate medicală, pe fondul lipsei de sânge necesar intervenţiilor chirurgicale, a primit în repetate rânduri, de la investigatori sub acoperire ai DGA, diferite sume de bani pentru a facilita obţinerea respectivelor unităţi de sânge”, se arată într-un comunicat al DGA.

În urma percheziţiile făcute la Centrul Regional de Transfuzii Sangvine Craiova, au fost ridicate mai multe înscrisuri.

De asemenea, cei doi angajaţi au fost duşi la audieri, în acest caz făcându-se cercetări pentru luare de mită.

Surse apropiate anchetei declarau că unul dintre cei doi angajaţi ai Centrului Regional de Transfuzii Sangvine Craiova duşi la audieri – un bărbat – a fost prins când primea mită 200 de lei pentru a facilita furnizarea a două unităţi de sânge unui pacient. Cel de-al doilea angajat audiat de procurori – o femeie – lucrează la Registratura centrului.

Ofiţeri de poliţie judiciară ai Direcţiei Generale Anticorupţie-Structura Centrală şi Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj au făcut mai multe percheziţii la Centrul Regional de Transfuzii Sangvine din Craiova, acestea încheindu-se după aproximativ trei ore.

Citeşte şi Percheziţii la Centrul de Transfuzii din Craiova