Unul dintre cei mai cunoscuţi medici de la Spitalul Elias, audiat. Este acuzat de moartea unui copil

Ginecologul Dan Tutunaru este cercetat pentru malpraxis, după ce o mamă l-a acuzat că a fost tratată superficial, iar copilul ei s-a născut cu grave probleme. Băiatul a trăit doar câțiva ani, informează România TV.

04 aug. 2016, 11:20
Unul dintre cei mai cunoscuţi medici de la Spitalul Elias, audiat. Este acuzat de moartea unui copil

Cazul anchetat de poliţişti vizează o situaţie care a avut loc undeva în anul 2008, atunci când o mamă a născut un copil cu grave probleme de sănătate. Ea a fost asistată la sarcină de medicul Tutunaru de la Spitalul Elias. Părinţii acuză medicul că a fost neglijent şi nu a luat în calcul varianta ca femeia să nască prin cezariană, deşi existau informaţii că o naştere naturală ar putea avea grave urmări pentru copil. Copilul s-a născut într-o stare foarte gravă şi a supravieţuit până în anul 2016.

Medicul este audiat, miercuri, fiind cercetat pentru malpraxis după ce părinţii au depus mai multe plângeri la autorităţi.

Nu pot să am niciun sentiment. Sentiment ai pentru ceva care îţi trezeşte interes. Nu am sentimente pentru această persoană. El este o problemă pe care trebuie să o rezolvăm şi atât„, a declarat tatăl copilului.

Avem şi opinia unui expert şi care spune că a fost vorba de malpraxis. Domnul doctor Tutunaru a încălcat, nu a respectat ghidul de bună practică medicală, în sensul că nu şi-a asistat pacienta în calitate de medic şi nu a urmărit finalizarea naşterii. A lăsat lucrurile să curgă de la sine, travaliu lung, expulzie dificilă cu consecinţe. A lăsat-o pe mâna unei moaşe şi a unui rezident„, a spus avocatul familiei.

Medicul se apără şi spune că în urma rapoartelor care au fost întocmite după naştere nu s-a evidenţiat faptul că ar fi fost o culpă medicală.

Citeşte şi Acuzaţii de malpraxis la adresa unui medic din judeţul Galaţi. Două femei spun că bebeluşii lor au murit din cauza neglijenţei acestuia