Unul dintre cei mai mari artişti trece prin MOMENTE GRELE. Medicii l-au OPERAT pe CREIER VIDEO

Leo Iorga, solistul trupei Compact, a intrat, vineri dimineaţa, într-o operaţie de extirpare a unei tumori cerebrale. Intervenţia s-a încheiat după trei ore, potrivit România TV.

RomaniaTV.net
09 mai 2014, 10:26
Unul dintre cei mai mari artişti trece prin MOMENTE GRELE. Medicii l-au OPERAT pe CREIER VIDEO

Leo Iorga a fost operat vineri dimineaţă la Spitalul Monza, intervenţia decurgând bine.

Potrivit medicului Sergiu Stoica, cel care a condus echipa operatorie, intervenţia a decurs bine, a durat trei ore iar pacientul este conştient.

„Operaţia a decurs bine. Zona în care se afla tumora era cea care comandă mişcarea. Ablaţia a fost completă. Oncologii vor decide după ce va fi gata examenul anatomopatologic dacă va fi nevoie de radioterapie. Duminică Leo s-ar putea să plece acasă”, a declarat medicul, după operaţie.

Întrebat dacă solistul va putea să-şi reia activitatea, chirurgul a răspuns că este posibil. 

În cazul lui Leo Iorga, intervenția chirurgicală costă 15.000 de euro, dintre care 8000 au fost plătiți de Gigi Becali, potrivit România TV.

Fosul solist al trupei Compact are alături de el familia şi apropiaţii lui.

Pe pagina de Facebook, muzicianul Adrian Ordean scrisese, înaintea sărbătorilor de paşi că Leo mai avea nevoie de 8.000 de euro pentru dificila operaţie. A fost creată pe Facebook pagina „Alături de Leo Iorga”, lansându-se astfel o campanie de strângere de fonduri pentru el.

În urmă cu 3 ani, Leo făcuse cancer la plămâni, dar l-a învins. De curând o altă tumoare i-a apărut la creier şi speră că va scăpa cu bine şi de aceasta.

Solistul rock anunţa duminica trecută că înainte de Paşti a avut „o criză mare de convulsii” şi că a urmat un tratament care „l-a anchilozat”.

Leo Iorga, unul dintre cei mai cunoscuţi solişti rock din România, s-a născut la Arad, în 1964. A început să cânte la 14 ani ca toboşar (1978) în trupa Liceului „Ioan Slavici” (1980-1982), apoi la trupa Hidro Grup 8 ca toboşar şi solist. Până în 1985 a colaborat cu grupul Pacific, iar din 1985 până în 1987 a cântat cu grupul Sui Generis din Arad. În 1988 a devenit lider vocal al grupului Cargo.