Unul dintre patronii Colectiv pleacă din ţară, deşi se afla sub control judiciar

Unul dintre patronii clubului Colectiv pleacă din ţară. Instanţa a decis să îi ridice măsura controlul judiciar pentru o lună, timp în care el va vizita patru ţări.

29 iul. 2017, 08:42
Unul dintre patronii Colectiv pleacă din ţară, deşi se afla sub control judiciar

Alin Anastasescu, unul dintre patronii clubului Colectiv, a obţinut permisiunea de a pleca din ţară, deşi se află sub control judiciar. Timp de o lună, acesta va vizita Ungaria, Austria, Marea Britanie şi Grecia.

Instanţa a hotărât să menţină măsura controlului judiciar atât pentru Anastasescu, cât şi pentru ceilalţi patroni ai clubului Colectiv.

Cererea de părăsirea a ţării nu a fost singura cerere pe care Anastasescu a făcut-o. El a mai cerut să poată relua legăturile cu ceilalţi patroni. Instanţa a respins, însă această cerere.

În urma incendiului din clubul Colectiv şi-au pierdut viaţa 64 de persoane, între care 27 în noaptea tragediei şi 37 ulterior, în spitale din Bucureşti şi din străinătate, printre aceştia fiind fotografi, artişti, olimpici şi studenţi străini.

Incendiul din 30 octombrie 2015 a izbucnit în timpul unui concert susţinut în clubul Colectiv de trupa rock bucureşteană Goodbye to Gravity, care îşi lansa albumul „Mantras of War”. Solistul Andrei Găluţ este singurul membru al trupei care a supravieţuit tragediei.