Uraganul Irma: 8 persoane în vârstă au murit într-un centru de îngrijire din Florida rămas fără curent

Publicat: Joi, 14 Septembrie 2017 06:07 // Actualizat: Joi, 14 Septembrie 2017 06:07 // Sursa: romaniatv.net

Opt persoane au murit și alte 115 au trebuit să fie evacuate miercuri dintr-un centru de îngrijire pentru persoane de vârsta a treia din Hollywood, într-un caz relaționat cu lipsa energiei electrice în urma trecerii uraganului Irma, transmite EFE.

Uraganul Irma a mai făcut 8 victime. Alți 80 de oameni au fost evacuați câteva ore mai târziu dintr-un alt cămin de bătrâni, din North Miami Beach, confruntat cu aceleași probleme privind lipsa curentului electric, și implicit a aerului condiționat, în condițiile unor temperaturi ce trec de 32 grade Celsius.

Poliția a deschis o investigație penală a cazului soldat cu moartea celor opt persoane în vârstă, care s-a produs probabil, notează EFE, prin inhalarea de monoxid de carbon emis de un generator de curent sau ca urmare a căldurii înregistrate după întreruperea furnizării de energie electrică, consecință a uraganului Irma ce s-a manifestat la finalul săptămânii trecute.

Șeful poliției din Hollywood, Tomas Sanchez, a spus că, dincolo de ancheta penală asupra celor petrecute, este revizuită și situația din alte 42 de centre de îngrijire pentru persoane de vârsta a treia din oraș, pentru a verifica starea pacienților.

Cifra provizorie a celor decedați ca urmare a trecerii uraganului Irma ajunge la 30 în Statele Unite (Florida, Georgia și Carolina de Sud).

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Florida irma morţi SUA
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.6660
RON
21 Jun
noapte 19 °
zi 31 °
Ultimele joburi adaugate
24 H