Uraganul Irma a provocat moartea a 14 persoane. Vârtejul se îndreaptă către Florida, populaţia pregătită de evacuare

Uraganul Irma, care până acum a provocat moartea a 14 persoane, se îndreaptă către Florida, Centrul Naţional pentru Uragane emiţând evertizări pentru zona de sud.

08 sept. 2017, 05:02
Uraganul Irma a provocat moartea a 14 persoane. Vârtejul se îndreaptă către Florida, populaţia pregătită de evacuare

„Indiferent în ce zonă a coastelor Floridei locuiţi, fiţi pregătiţi de evacuare”, a anunţat guvernatorul Rick Scott, în condiţiile în care meteorologii au avertizat că furtuna va atinge sudul Floridei până duminică.

Uraganul de categoria 5 a lovit Insulele Turks and Caicos, după ce în Haiti şi în Republica Dominicană a provocat pagube şi inundaţii.

Conform Crucii Roşii, uraganul a afectat aproximativ 1,3 milioane de persoane, dar numărul acestora ar putea ajunge la 26 de milioane, transmite BBC.

Există temeri legate de riscul de îmbolnăvire, care este şi mai mare în zonele unde sunt probleme cu apa de băut şi cu serviciile de salubrizare.

După Turks and Caicos, Irma se va îndrepta către Bahamas, apoi va ajunge în Cuba, iar în weekend ar urma să ajungă în Florida, serviciile de urgenţă americane vorbind despre „un impact devastator”