Uraganul Nicole, de gradul 4, se îndreaptă către Bermuda, cu rafale de vânt de 215 km pe oră

Centrul național de monitorizare a uraganelor din Statele Unite ale Americii (NHC) a ridicat, în a doua parte a zilei de miercuri, gradul uraganului Nicole la 4 pe scara Saffir-Simpson (gradul 5 fiind maximum), acesta îndreptându-se către Insulele Bermuda, informează Reuters.

13 oct. 2016, 05:30
Uraganul Nicole, de gradul 4, se îndreaptă către Bermuda, cu rafale de vânt de 215 km pe oră

Uraganul Nicole a fost localizat la circa 290 de kilometri sud-vest de Bermuda. Viteza vântului atinge 215 kilometri pe oră. Centrul uraganului va trece peste Bermuda sau în apropiere de arhipelag, joi, a mai anunțat NHC, cu sediul în Miami.

Autoritățile se pregătesc pentru ce e mai rău, iar magazinele și școlile vor fi închise până vineri, informează DPA. ”Nicole reprezintă o amenințare serioasă pentru Bermuda și nu ne putem permite să ne complacem”, a declarat ministrul Apărării din Bermuda pentru ziarul local Royal Gazette. Publicația citează și un specialist în meteorologie care susține că zonele joase de pe insulă se vor confrunta probabil cu inundații.

Nicole s-a format dintr-o furtună tropicală, în Oceanul Atlantic și s-a intensificat rapid la statutul de uragan.

În acest sezon de uragane atlantice s-au format 14 furtuni tropicale, dintre care șase au devenit uragane (Alex, Earl, Gaston, Hermine, Mathew și Nicole).

Între timp, la sud, în Haiti, aproape 500 de persoane au fost declarate oficial decedate, mai arată DPA, iar supraviețuitorii caută cu disperare ajutor la o săptămână după ce uraganul Matthew a măturat zona și a lăsat în urmă locuințe devastate, zone sinistrate în continuare izolate, dar și amenințarea din ce în ce mai mare a focarelor de holeră.