Urmărire cu focuri de armă în Buzău. Un şofer a fost prins de poliţişti băut şi fără permis

Un tânăr din localitatea Gura Teghii, judeţul Buzău, a fost arestat după ce a fost prins conducând un autoturism în stare de ebrietate şi fără a avea permis de conducere. Nu a optrit la semnalul poliţiştilor, fiind nevoie ca oamenii legii să tragă cinci focuri de armă.

RomaniaTV.net
11 sept. 2017, 13:30
Urmărire cu focuri de armă în Buzău. Un şofer a fost prins de poliţişti băut şi fără permis

Au fost trase 5 focuri de armă, două dintre acestea în plan vertical, iar trei în plan orizontal, care au atins autovehiculul în partea din spate dreapta jos, unul nimerind anvelopa, fapt ce a condus la imobilizarea autoturismului şi, implicit, a conducătorului acestuia.

După imobilizare, s-a constatat faptul că la volan se afla un tânăr în vârstă de 27 de ani, din localitatea Gura Teghii, iar în urma testării sale cu aparatul etilotest, a rezultat o concentraţie alcoolică de 1,19 mg/l alcool pur în aerul expirat, potrivit reporterbuzoian.ro. 

Totodată, ca urmare a verificărilor efectuate de către poliţişti, s-a stabilit faptul că tânărul nu deţinea permis de conducere şi de asemenea, fiind condus la spital, acesta a refuzat prelevarea de mostre biologice necesare pentru stabilirea alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere” şi respectiv „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.