Urna cu cenuşa lui Sergiu Nicolaescu a fost ridicată de văduva acestuia

Urna cu cenuşa lui Sergiu Nicolaescu a fost ridicată de văduva acestuia miercuri, în jurul orei 13.00, de la crematoriul Vitan Bârzeşti din Bucureşti, unde trupul neînsufleţit al regizorului a fost incinerat sâmbătă.

RomaniaTV.net
09 ian. 2013, 12:50
Urna cu cenuşa lui Sergiu Nicolaescu a fost ridicată de văduva acestuia

Familia lui Sergiu Nicolaescu nu a făcut un anunţ oficial cu privire la locul în care va fi depusă cenuşa regizorului. Potrivit unor declaraţii ale Iolandei Nicolaescu, sora regizorului, cenuşa ar putea fi depusă iniţial la cimitirul Bellu din Bucureşti, după care ar putea fi mutată la cavoul familiei aflat în cimitirul din Târgu-Jiu.

Sergiu Nicolaescu a decedat pe 3 ianuarie, în urma unor complicaţii cardiace şi pulmonare severe, care nu au răspuns la tratamentul intensiv aplicat, au anunţat reprezentanţii Spitalului Elias din Bucureşti, unde regizorul era internat din 26 decembrie 2012 şi recent fusese operat de peritonită.

Trupul neînsufleţit al lui Sergiu Nicolaescu a fost incinerat pe 5 ianuarie, la crematoriul Vitan Bârzeşti din Bucureşti, cu onoruri militare, la ceremonie participând familia, prietenii şi apropiaţii regizorului, printre care s-a aflat şi fostul preşedinte Ion Iliescu.

Cineastul Sergiu Nicolaescu, decedat la vârsta de 82 de ani, a strâns, la capătul unei cariere de peste 40 de ani, o colecţie impresionantă de peste 60 de filme în care a îmbrăcat, pe rând sau, uneori, chiar în acelaşi timp, haina de regizor, scenarist şi actor, cu o abilitate neobişnuită.