Urşi beţi din Rusia, aduşi în România la dezalcoolizare VIDEO

Doi urşi din Rusia vor fi aduşi în România la dezalcoolizare. Cei doi au trăit 20 de ani în mizerie, iar acum primesc o nouă şansă la viaţă. Animalele vor fi salvate de la proprietarul unui bar din Soci, care le dădea zilnic alcool. Urşii vor ajunge cel mai probabil la Zărneşti, pe banii organizaţiei celebrei actriţe Brigitte Bardot.

26 feb. 2015, 06:55
Urşi beţi din Rusia, aduşi în România la dezalcoolizare VIDEO

De 20 de ani, Mişa şi Paşa stau închişi într-o cuşcă din spatele unei spelunci din Soci, unde, spre amuzamentul clienţilor, sunt îmbătaţi cu bere. Câteodată, patronul barului, care nu vede nimic rău în a îmbăta animalele, aprinde lumina din senin, distracţie care a dus la orbirea unuia dintre urşi. Acum, animalele sunt la un pas să fie eliberate din cuşca insalubră.

Trebuie să începem să pregătim actele, dar va mai dura 2-3 luni până când urşii vor putea fi mutaţi, pentru că ai nevoie de acte de la veterinar pentru a exporta animale sălbatice„, a declarat Anna Kogan, membru British Big Hearts Foundation.

Cum toate grădinile zoologice din Rusia au refuzat să le ofere o casă urşilor alcoolici, fundaţia britanică British Big Hearts a încercat să le găsească un loc unde să scape de patima alcoolului. Acel loc va fi, se pare, rezervaţia de urşi de la Zărneşti.

Potrivit jurnaliştilor de la Daily Mail, transportul urşilor la dezalcoolizare în România se va face pe cheltuiala fundaţiei actriţei Briggite Bardot.