Urşi îndepărtaţi de jandarmi din Miercurea Ciuc şi Băile Tuşnad

O ursoaică cu pui, care a intrat noaptea trecută în curtea unei case din Băile Tuşnad, a fost îndepărtată de jandarmii harghiteni, aceştia intervenind şi la Miercurea Ciuc, în zona străzii Iancu de Hunedoara, tot pentru îndepărtarea unor urşi, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Harghita, Gheorghe Suciu.

30 aug. 2018, 08:23
Urşi îndepărtaţi de jandarmi din Miercurea Ciuc şi Băile Tuşnad

O altă intervenţie a jandarmilor pentru îndepărtarea unui urs s-a desfăşurat joi dimineaţa, în Băile Tuşnad, unde un animal rănit a fost observat în apă, în zona campingului din localitate, dar la depărtare de partea locuită a staţiunii.

„Jandarmii din cadrul Detaşamentului 1 Jandarmi Mobil sunt prezenţi (joi dimineaţa -n.r.) pe malul râului Olt, în zona campingului din Băile Tuşnad, unde a fost semnalată prezenţa unui urs rănit, care este în apă. La sosirea noastră, la faţa locului se afla şi primarul localităţii, domnul Albert Tibor. Apelul a fost făcut prin intermediul SNUAU 112, în jurul orei 6:40, paznicul campingului semnalându-ne prezenţa animalului rănit”, a anunţat Gherghe Suciu.

El a precizat că despre situaţia din zonă a fost anunţată şi Garda Naţională de Mediu, Instituţia Prefectului Harghita şi asociaţia de vânătoare.