Un urs a coborât la Cabana Postăvaru, în timp ce turiştii erau pe pârtia de schi

Ursul a coborât, miercuri seara, la Cabana Postăvaru, în timp ce turiştii erau pe pârtia de schi. Două persoane au sunat la 112 pentru a anunţa autorităţile de prezenţa animalului în zonă, iar jandarmii au plecat în căutarea lui

RomaniaTV.net
03 ian. 2018, 16:40
Un urs a coborât la Cabana Postăvaru, în timp ce turiştii erau pe pârtia de schi

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Braşov, două persoane au sunat, miercuri, seara la 112, pentru a alerta autorităţile în legătura cu prezenţa ursului la Cabana Postăvaru, apoi în zona Drumului Roşu din Masivul Postăvaru, din Poiana Braşov.

„În primul apel se sesiza prezenţa ursului pe pârtia de schi Drumul Roşu şi erau turişti, iar în cel de-al doilea se sesiza faptul că ursul se află la 200 de metri de Cabana Postăvaru”, au anunţat jandarmii.

Doi jandarmi din cadrul postului de Jandarmi Montani din Poiana Braşov s-au îndreptat către cabană imediat după apeluri, mai ales că pe pârtie se află schiori.

În ultimul timp, ursul a coborât de mai multe ori la Cabana Postăvaru, singurele pagube produse de acesta fiind materiale. În plus, un urs a plecat cu zahăr şi bomboane.