USD cere reunirea plenului Parlamentului pentru adoptarea unei poziții privind situația din Ucraina

Uniunea Social Democrată susține reunirea plenului Parlamentului pentru adoptarea unei poziții privind situația din Ucraina în această săptămână, imediat după votul pe noul Guvern, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
02 mart. 2014, 18:51
USD cere reunirea plenului Parlamentului pentru adoptarea unei poziții privind situația din Ucraina

”Momentul cel mai bun pentru luarea unei poziții comune a Parlamentului pe acest subiect va fi chiar în această săptămână, imediat după votul din plen pentru nouă structură a Guvernului României. Miercuri, 5 martie 2014, parlamentarii reuniți vor putea emite poziția României de solidaritate față de desfășurările din Ucraina și de dezaprobare față de orice încălcări ale suveranității unui stat independent. În legătură cu acest subiect important, USD susține că poziția României trebuie să fie deplin solidară și perfect coordonată cu poziția adoptată de Uniunea Europeană și de Statele Unite ale Americii”, precizează USD într-un comunicat de presă.

Președintele Traian Băsescu consideră că este „o inițiativă foarte bună” adoptarea de către Parlament a unei declarații privind situația din Ucraina.

„Absolut. Cred ca este o inițiativă foarte bună, care trebuie să ducă la o poziție a Parlamentului. Eu pot reprezenta poziția României, dar Parlamentul poate avea și el poziția lui, care sper să fie în concordanță cu poziția exprimată de mine”, a spus Băsescu, duminică, la Palatul Cotroceni, întrebat cu privire la posibilitatea adoptării unei poziții oficiale de către Parlamentul în cazul situației din Ucraina.

Potrivit unui declarații a președintelui Senatului, Crin Antonescu, acesta va solicita luni convocarea Birourilor Permanente pentru ca marți Parlamentul reunit în ședință comună să adopte o declarație privind situația din Ucraina.