RUPERE USL. Liberalii CER DEMISIA lui Victor Ponta. Miniştrii PNL şi secretarii de stat DEMISIONEAZĂ

Conducerea PNL a adoptat, marţi seară, rezoluţia privind ieşirea liberalilor de la guvernare. Proiectul de rezoluţie în patru puncte, propus de Crin Antonescu, privind ieşirea de la guvernare a PNL. Potrivit România TV, în textul documentului conducerea PNL cere demisia premierului Victor Ponta. De asemenea, toţi miniştrii şi secretarii de stat din partea PNL ar urma să demisioneze din Cabinetul Ponta. 

RomaniaTV.net
25 feb. 2014, 18:10
RUPERE USL. Liberalii CER DEMISIA lui Victor Ponta. Miniştrii PNL şi secretarii de stat DEMISIONEAZĂ

UPDATE: Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că a votat împotriva ieşirii PNL de la guvernare. Întrebat dacă se gândeşte să demisioneze din PNL, Tăriceanu a răspuns: „Noaptea e un sfetnic bun”.

UPDATE: Liberalii au votat primul punct din rezoluţia propusă de conducerea PNL. USL S-A RUPT. Liberalii ies de la guvernare.

UPDATE: Liberalii au început să voteze rezoluţia propusă de Crin Antonescu.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi seară, înaintea şedinţei Delegaţiei Permanente a partidului, că situaţia din USL nu mai poate fi prelungită şi că, „într-un fel sau altul”, i se va pune capăt în cursul serii.

Potrivit România TV, proiectul de rezoluţie dezbătut în cadrul şedinţei Delegaţiei Permanente a PNL prevede ieşirea de la guvernare, demisia miniştrilor şi a secretarilor de stat din partea PNL şi solicitarea demisiei premierului Victor Ponta. 

Citeşte şi: Cum ar putea arăta viitorul guvern USD-UDMR. Lista Cabinetului Ponta III

Înainte de a începe Delegaţia PNL, Crin Antonescu a spus că l-a sunat pe premierul Victor Ponta şi l-a întrebat dacă este dispus să convoace Camerele Parlamentului pentru a merge pe „formula stabilită”, adică Iohannis vicepremier şi ministru de Interne, dar premierul i-a răspuns negativ.

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a lansat un nou apel către PNL de a salva proiectul politic numit „Uniunea Social-Liberală” şi de a rămâne în Guvern, precizând că doreşte să transmită acest mesaj înaintea şedinţei liberalilor, de marţi seară.

În replică la apelul premierului, purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, i-a cerut lui Victor Ponta să nu mai „mintă” şi să nu mai facă „jocuri de imagine”, precizând că vede în premier „exact acea atitudine a lui Traian Băsescu”.