PNL şi USR cer demisia lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor

USR îi cere președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, să demisioneze din funcție pentru a se ocupa de problemele pe care le are cu Justiția, a declarat, luni, președintele partidului, Dan Barna. Şi PNL are aceeaşi poziţie, Ludovic Orban spunând că ar trebui modificat regulamentul Camerei Deputaţilor.

13 nov. 2017, 10:39
PNL şi USR cer demisia lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni că nu i se pare normal ca liderul social-democrat Liviu Dragnea să vină însoțit de bodyguarzi și să se creeze grupuri de presiune la DNA, susținând că „indivizi de felul lui ar trebui să facă un pas înapoi din politică”.

„De fiecare dată m-am prezentat și la DNA, și în fața instanței singur, însoțit — e adevărat — de avocați. Condamn orice formă de presiune care se pune asupra Justiției. Nu mi se pare normal ca un om, indiferent de ce funcție are, să vină înconjurat de bodyguarzi sau să se creeze grupuri de presiune care să influențeze într-un fel sau altul desfășurarea activității, fie a instanțelor de judecată, fie a procurorilor”, a spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban a mai spus că Dragnea ar trebui să un pas înapoi și să se retragă de la șefia Camerei Deputaților, după ce DNA a deschis un nou dosar pe numele președintelui PSD.

„După cum știți, noi am depus o modificare a regulamentului Camerei Deputaților, astfel încât să punem iniția procedura de schimbare a președintelui Camerei Deputaților din funcție. Ar fi trebuit să renunțe de mult, dar, din păcate, Dragnea și PSD nu înțeleg că într-un stat de drept, într-o democrație, indivizi de felul lui ar trebui să facă un pas înapoi din politică”, a afirmat președintele PNL.

Orban a anunțat că și-a amânat deplasarea în SUA, pentru a participa, luni, la procesul în care este judecat pentru folosire a influenței în scopul obținerii unor foloase necuvenite, în care a fost achitat în primă instanță.

Citeşte şi: Liviu Dragnea, suspect într-un nou dosar la DNA: e acuzat de abuz în serviciu, constituire de grup infracţional organizat

Dan Barna, USR: Îi cerem lui Liviu Dragnea să-și dea demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților

USR îi cere președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, să demisioneze din funcție pentru a se ocupa de problemele pe care le are cu Justiția, a declarat, luni, președintele partidului, Dan Barna. 

„Azi dimineață, Liviu Dragnea a fost din nou la DNA și vă propun să ne imaginăm unde ar fi fost România dacă în ultimul an Parlamentul și Guvernul s-ar fi ocupat cu adevărat de guvernare și nu de lupta cu Justiția. USR consideră că această situație trebuie să înceteze. Îi cerem lui Liviu Dragnea să-și dea demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților și să se ocupe de problemele pe care le are cu Justiția. Nu este posibil ca Guvernul și Parlamentul să se comporte de un an de zile precum casa de avocatură a persoanelor cu probleme penale și a domnului Liviu Dragnea”, a afirmat Dan Barna, potrivit Agerpres.

El a spus că inițiativa pe care USR a lansat-o săptămâna trecută în privința modificării Constituției în sensul „fără penali în funcții publice” reprezintă una dintre direcțiile pentru reforma reală a clasei politice.

„Cât timp avem persoane cu probleme penale în funcții publice trăim acest coșmar pe care îl trăiesc cetățenii României ca principalele inițiativele ale Guvernului și Parlamentului să fie îndreptate pentru rezolvarea acestor probleme penale. O clasă politică fără persoane cu probleme penale și o legislație electorală adaptată anului 2017 sunt pașii necesari pentru a putea vorbi de o democrație în România”, a adăugat Barna.

Liviu Dragnea are un nou dosar la DNA. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus efectuarea urmăririi penale față de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, pentru fapte săvârşite în perioada în care era preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman. DNA îl acuză pe Liviu Dragnea de constituirea unui grup infracțional organizat, două infracțiuni de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, şi două infracțiuni de abuz în serviciu.